Rejuvenacija lica

Mnogo smo puta čuli izjavu da je ljepota u očima promatrača, da je svako lice posebno, da individualnost treba podržavati. Usprkos toga ćemo se složiti da postoje neka zlatna pravila koja se provlače kroz sva vremenska razdoblja i kulture. Već u ranim četrdestima shvaćamo da mladost neće vječno trajati i većina ljudi ipak želi taj proces starenja barem malo usporiti, dostojanstveno stariti.

Svaki liječnik koji se bavi estetskom medicinom ima svoje male tajne. Meni je osobno neizmjerno bitno da imam potpuno prirodni rezultat. Smatram da svakom licu treba pristupiti individualno i napraviti detaljnu analizu lica i tek nakon toga objasniti šta i kojim redoslijedom treba napraviti. Tehnika primjene, količina dermalnih filera, mjesto aplikacije, te kombinacija s drugim metodama ovisi od slučaja do slučaja i nema univerzalnog recepta.

Osobi treba prvenstveno skrenuti pozornost na njegove dobre strane i prednosti, koje onda treba i naglasiti, a nedostatke  korigirati. Analizom lica obraćamo pozornost na sve-debljinu kože, koštanu strukturu lica, količinu i raspored masnog tkiva, kvalitetu kože, tonus lica.

Ovakav pristup zahtjeva definitivno kontinuiranu edukaciju liječnika, te praćenje najnovije , ali u efikasnosti provjerene tehnologije. Veliki sam zagovornik rejuvenacije lica po slojevima i kombinaciji različitih tehnika. Posebno bih željela naglasiti da se željeni efekti ne mogu postići samo dermalnim filerima i botoxom i da je često potrebno tretmane nadopuniti aparativnim tehnikama i mezoterapijom. Tajna ljepote lica ne krije se niti u velikim usnama , niti u prepunjem obrazima već u skladu i harmoniji lica. Stručnjaci koji se bave estetskom medicinom zagovaraju u zadnje vrijeme prvenstveno autentičnost i prirodnost.

Treba istaknuti da ništa ne može zamijeniti kvalitetan način života, zdravu prehranu, dovoljno sna, kretanje na svježem zraku, te suzdržavanje od alkohola i nikotina.

rejuvenacija lica

I na kraju, preporučam samo upotrebu provjerenih i kvalitetnih proizvođača koji jamče sigurnost i izvrsne rezultate.

 

Možda će vas i ovo zanimati