Vitaminima protiv uboda komaraca – MEZOTERAPIJA

Većina nas jedva čeka ljeto i tople večeri kako bismo se mogli družiti na otvorenom prostoru. Uza sve predivne strane ljeta postoji i ona manje ugodna – ubodi komaraca. Najsigurnije je obući duge rukave i hlače , no da li stvarno želimo tako obučeni uživati u ljetnim večerima? Na tržištu postoji veliki broj različitih kemijskih sprejeva i losiona koji uspješno štite od uboda, ali na taj način, uza sve izazove suvremenog života, dodatno unosimo štetne sastojke u naš organizam. Uz to, mnoga sredstva nisu dozvoljena u trudnoći niti za vrijeme dojenja.

Ubod komarca najčešće percipiramo prekasno, odnosno kada se nakon uboda pojavi svrbež. Neki ljudi imaju izuzetno jake reakcije, popraćene jakim crvenilom i otokom. Prilikom uboda komarac na jedan način injicira svoju slinu u ubodno mjesto, organizam to registrira kao prisutnost stranog tijela i dolazi do obrambene reakcije koja se očituje svrbežom, oteklinom i upalom. Kod nekih je ta reakcija toliko jako izražena da niti ne pomišljaju ljetnu večer provesti na otvorenom.

Malo je poznato da jedan specijalni mezoterapijski koktel na bazi vitamina B nudi vrlo uspješnu zaštitu kroz 4-6 tjedana, a ono što je najvažnije, ne unosimo nikakve štetne supstance u organizam. Sam je tretman mezoterapije potpuno bezbolan i može se primjenjivati i kod djece. Tretira se područje ruku, nogu i vrata. Ovakav koktel mijenja miris naše kože i odbija komarce, jednostavno im nismo više privlačni.

Možda će vas i ovo zanimati