Benefiti meditacije i joge

Centar 5 elemenata holistički je centar koji osim estetskih i tretmana  uljepšavanja donosi cjelovit pristup zdravlju. Savjetovanjem i implementiranjem raznih tehnika holizma postiže se ravnoteža u organizmu. Neke od poznatijih metoda postizanja regeneracije  i sklada uma i tijela su meditacija i joga. Pročitajte koje sve prednosti meditacije i joge  možete postići vježbajući u centru 5 elemenata.

Meditacija

Meditacija je oblik vježbanja u kojem osoba koja meditira svoju pozornost sustavno i planirano usmjerava prema određenom sadržaju. Prednost meditacije je unutarnji mir, kontrola emocija, lakše postizanje fokusa u poslu i drugim aktivnostima. Meditacija smanjuje utjecaj stresa kojim smo svakodnevno okruženi te potiče bolju pozornost i koncentraciju. Ova metoda  povećava lučenje serotonina, povećava protok krvi, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, ojačava fizičku strukturu mozga. Prakticiranje meditacije ne zahtijeva puno vremena, potrebno je svega par minuta dnevno kako bi već uvidjeli učinke. U centru 5 elemenata dobivate smjernice kako postići sve prednosti tehnika disanja kako biste dobili svježu percepciju, bolji fokus za brže i lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Joga

Joga je skup vježbi kojima se postiže izdržljivost, fleksibilnost i ravnoteža tijela i uma. Dolazi s istoka i već je neko vrijeme prisutna na zapadu gdje je postala svojevrstan sinonim za mir i spokoj. Činjenica je da joga ima različite zdravstvene prednosti za tijelo pa tako naprimjer, nakon sata joge vaše moždane funkcije znatno su poboljšane. S protokom vremena, postižete veću fleksibilnost tijela i jačate kosti, smanjujete razinu šećera u krvi, a dolazi i do poboljšanja seksualnih funkcija. Centar 5 elemenata donosi vježbanje joge uz stručno vodstvo instruktora koji svaki sat priprema  prema individualnim potrebama  i prilagođava ga sposobnostima svakog klijenta. Satovi joge mogu biti individualni, a klijenti mogu vježbati i u paru.

Pridružite se mnogim slavnima koji prakticiraju meditaciju poput Oprah ili Cameron Diaz te uz stručno vodstvo našeg centra postignite sklad duha i tijela. 

Možda će vas i ovo zanimati