Osobni trening

Joga

Joga je drevna indijska disciplina koja se, pomoću raznih tjelesnih pokreta i vježbi disanja, fokusira na postizanje fizičke, psihičke i duhovne ravnoteže.

Redovito prakticiranje joge pomaže nam da se lakše nosimo sa svakodnevnim problemima, dok istovremeno djeluje blagotvorno na tijelo.

Jogom povećavamo izdržljivost tijela, a opterećenje koljena i kralježnice znatno se smanjuje, što u konačnici olakšava svakodnevno kretanje. Pored toga, joga povećava fleksibilnost i potiče cirkulaciju u cijelom tijelu te predstavlja idealan način kojim se istezanjem i opuštanjem tijela aktiviraju zglobovi i kralježnički diskovi kako bi ostali pokretljivi.

Individualni satovi joge podrazumijevaju vježbanje uz stručno vodstvo instruktora koji svaki sat prilagođava potrebama i sposobnostima klijenta, a klijenti mogu vježbati i u paru.

Somatika

Somatika proučava međusobni odnos tijela i duha. Točnije, primjenom različitih tehnika um stječe svijest o mišićnim kontrakcijama koje se u svakodnevnom životu odvijaju automatski. Na ovaj se način postiže sklad tijela i uma te ljudski mozak s vremenom nauči „slušati“ tijelo i sve što mu ono govori putem boli, napetosti i brojnih drugih tjelesnih manifestacija. Prakticiranjem somatskih pokreta mozak stvara nove veze s mišićima i lokomotornim sustavom te se na taj način uklanja kronična živčana napetost i otvara prostor za liječenje mnogih bolesti mišićno-koštanog sustava. Somatikom ljudi svake životne dobi mogu putem rituala vratiti prirodnu pokretljivost tijela. Ovim specifičnim spojem meditacije, joge, pilatesa i mnogih drugih tehnika vježbanja, svatko može postići sinergiju mentalnog i tjelesnog te se približiti svojem “unutarnjem ja”.

Meditacija

Meditacija je skup tehnika za upoznavanje samoga sebe. U suvremenom svijetu, navikli smo na stalnu izloženost stresu i nizu podražaja koji preopterećuju naš um. Stres predstavlja odgovor organizma na situaciju koju percipira kao ugrožavajuću. Meditacijom se uklanjaju svi kulturološki naučeni obrasci ponašanja i razmišljanja te se nastoji doći do stanja u kojem tijelo i um jednostavno postoje u miru. Meditacija je oblik vježbanja prilikom kojeg osoba koja meditira svoju pozornost sustavno i planirano usmjerava prema određenom sadržaju. Ciljevi su meditacije postizanje unutrašnjeg mira, kontrola emocija, lakše fokusiranje u poslu i drugim aktivnostima, kao i generalno održavanje pozornosti i koncentracije u svim životnim situacijama. Ukratko, meditacija je jedan od najdjelotvornijih načina smanjenja utjecaja stresa kojem smo svakodnevno izloženi. Brojne meditacijske tehnike pravilnim disanjem i upravljanjem mislima pomažu postizanju potpunog sklada i spokoja tijela.