Nutricionizam

Individualni program zdrave prehrane

Nutricionizam je sve popularnija grana znanosti koja objedinjuje spoznaje iz područja medicine, biologije, kemije, biokemije i fiziologije. Loše prehrambene navike mogu biti uzrok mnogih fizičkih i psihičkih poremećaja, pa i bolesti. Ulogu hrane, ne samo kao izvora energije, prepoznale su i brojne drevne civilizacije. Prehrana nas prati cijeli život, svaki dan. Gotovo svi imamo iskustva s posljedicama pravilne ili nepravilne prehrane te je stoga izuzetno važno što, kada i kako jedemo.

Nutricionističko savjetovanje

Prehrana je važan dio zdravog načina života. Neuravnotežena i jednolična prehrana rezultirat će nedostatkom energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Javit će se umor i dekoncentracija te općenito loše zdravstveno stanje. Nutricionističkim savjetovanjem, u kombinaciji s dijagnostikom biorezonance, procjenjuju se trenutačno zdravstveno stanje, prehrambene navike i razina fizičke aktivnosti. Temeljem dobivenih podataka doktorica Gjurić kreira individualni plan prehrane za svakog klijenta.

Plan prehrane iznimno je bitan kod sve učestalije boljke suvremenog života, Candide albicans, gljivice čije nekontrolirano razmnožavanje dovodi do problema u probavnom sustavu, pojave umora, nedostatka snage i hormonskih smetnji. No Candida se može suzbiti pravilnom prehranom. Antikandida dijeta podrazumijeva izbjegavanje određenih namirnica koje potiču prekomjerno razmnožavanje inače prirodno prisutne Candide u ljudskom organizmu. Nutricionističko savjetovanje uključuje popis dozvoljenih i nedozvoljenih namirnica antikandida dijete, prijedloge obroka i kombiniranja namirnica, te sve što je potrebno kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje Candide u organizmu.

Za pravilan rad crijevne flore i cjelokupnog organizma važni su probiotici. Terapija probioticima preporučuje se u slučaju poremećenog mikrobioma crijeva. Centar 5 elemenata koji vodi doktorica Gjurić usko surađuje s Allergosan institutom u Grazu, koji se bavi istraživanjem i razvojem proizvoda izrađenih od prirodnih tvari kao što su probiotičke bakterije, biljni ekstrakti i minerali. Savjetima o zdravoj prehrani, probiotičkom terapijom i dijagnostikom biorezonance može se ponovo uspostaviti ravnoteža crijevne flore te popraviti narušena kvaliteta života.

Svaki klijent u sklopu savjetovanja uči kako izabrati i kombinirati zdrave namirnice te na taj način poboljšati svoje psihofizičko zdravlje.