Povraćanje i mučnina u trudnoći – Akupunktura

Akupunktura u trudnoći uspješno liječi mučninu i povraćanje. Mnoge žene izrazito teško podnose trudnoću, no postoji rješenje za lakše i ugodnije podnošenje tih dana iščekivanja. Ono leži u drevnoj kineskoj medicini, odnosno akupunktura u trudnoći je prirodno rješenje problema.

Pozornim promatranjem kineski su liječnici prije mnogo godina otkrili da na tijelu postoje točke koje različito reagiraju na podražaj, izazivajući određene reakcije. Točke su s vremenom usustavljene i povezane prema svojstvima i djelovanju. Svi organi, osjetila i tkiva povezani su mrežom kanala. Ustanovljeno je da upravo tim sustavom kanala ili meridijana određenim ritmom cirkulira energija nazvana Qi i Xue, opskrbljujući pritom organe energijom i hranom. Svaki meridijan ima ishodište u nekom organu, i ono se često naziva unutarnjim dijelom merdijana. U ljudskom tijelu postoji 14 glavnih meridijana i 361 klasična akupunkturna točka, a svaki meridijan odgovara određenom funkcionalnom području. Ubadanje metalnih igala u akupunkturne točke omogućava regulaciju tijeka energije u određenom funkcionalnom području.

Trudnoća je podijeljena na tri razdoblja

Svako od razdoblja obilježeno je određenim problemima za trudnicu. U prvom se tromjesječju najčešće javljaju mučnina i povraćanje, koji izvrsno reagiraju na akupunkturu u trudnoći, metodu koja se pokazala najuspješnijom u tretmanu ovog raširenog problema. Akupunktura u trudnoći znatno olakšava i poboljšava kvalitetu života. Poželjno je da se već pri pojavi prvih simptoma potraži pomoć, kako odlaganjem ne bi došlo do kompletnog poremećaja u organizmu.

Prvi pregled

Uzroci pojave simptoma mučnine i povraćanja u trudnoći različiti su, te je stoga prije tretmana potreban individualni pristup svakoj pacijentici, u smislu iscrpne kineske dijagnostike koja uključuje dijagnozu pulsa i dijagnozu jezika, te detaljne anamneze kako bi se otkrio točan uzrok simptoma i tako omogućio odgovarajući tretman. Svaka pacijentica dobiva i dijetetske savjete, upoznaje se s metodama kuhanja određenih čajeva te načinom prehrane, što u kombinaciji s akupunkturom u trudnoći daje zaista sjajne rezultate.

Koliko često?

Akupunktura u trudnoći se ovisno o učestalosti i težini simptoma radi 2 do 3 puta tjedno, a svaki tretman traje od 20 minuta do pola sata. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

Možda će vas i ovo zanimati