Spoj holističkog pristupa i funkcionalne medicine odvija se u našem centru

Na Zapadu je sve jači prodor holističkog pristupa u liječenju i shvaćanju načina življenja. Ponekad moderna medicina sa svom modernom tehnologijom koja se razvija, rješenja pronalazi u drevnim istočnjačkim metodama. Disbalans u organizmu uzrokovan je vanjskim čimbenicima na koje često ne možemo utjecati, ali i unutarnjim poput našeg raspoloženja ili stava prema stresnim situacijama.

Stoga je važno usvojiti zdrave navike, voditi računa o svom duhovnom, fizičkim i mentalnom zdravlju jer tako preveniramo bolesti i olakšavamo liječenje u slučaju dijagnoze. Centar 5 elemenata pruža drugačiji pristup usvajanju dobrih navika kroz holistički pristup i funkcionalnu medicinu.

Holistički pristup

Holistički pristup je cjelovit pristup zdravlju koji uključuje sveobuhvatno liječenje tijela, uma i duha.

U medicini je holistički pristup bio poznat još Hipokratu koji je vjerovao kako se osobi treba pristupiti cjelovito. To znači da se promatraju fizičke, psihološke, socijalne i emotivne komponente čovjeka u upravljanju, liječenju i prevenciji bolesti. Glavni cilj je postizanje ravnoteže u tijelu kako bismo dosegli svoj maksimum.

Funkcionalna medicina

Funkcionalna medicina pristup je čiji je fokus  identificiranje i rješavanje osnovnog uzroka bolesti. Svaki simptom ili diferencijalna dijagnoza može biti jedan od mnogih koji pridonose bolesti pojedinca.

Osnovna postavka funkcionalne medicine je otkriti zašto i kako je došlo do razvoja bolesti te potaknuti poboljšanje stanja djelovanjem na korijenske uzroke bolesti pritom promatrajući tijelo kao cjelinu, a ne skup individualnih organa i medicinskih specijalnosti. Primjenjuje se kod hormonalnih poremećaja, autoimunih bolesti, probavnih smetnji, neuroloških stanja, bolesti kože poput ekcema i psorijaze, kod alergija i pomoći pri mršavljenju.

Usluge centra 5 elemenata

U centru 5 elemenata svjesni smo važnosti zdravlja bića kao cjelovite osobe, stoga poseban fokus stavljamo na postizanje ravnoteže. Jedna od najstarijih holističkih medicina je Ayurveda čije savjetovanje nudimo u centru 5 elemenata. Ayurvedskim savjetovanjem utvrđujemo disbalans u tijelu te u kombinaciji s terapijom biorezonance, detox programom i individualnim planom prehrane jačamo imunitet, preveniramo različite bolesti i potičemo detoksikaciju organizma kako bi se postigao sklad u tijelu. Prehrana je važan dio zdravog načina života te bez uravnotežene i raznovrsne prehrane ostajemo bez dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, osjećamo umor, javlja se  dekoncentracija, a tijelo dovodimo u loše zdravstveno stanje. Nutricionističkim savjetovanjem u kombinaciji s dijagnostikom biorezonance procjenjuje se trenutno zdravstveno stanje klijenta, njegove prehrambene navike i razina fizičke aktivnosti. Na osnovu tih podataka, naši stručnjaci slažu individualni plan prehrane ovisno o  potrebama i zdravstvenom stanju klijenta. Svaki klijent u sklopu savjetovanja uči kako izabrati i kombinirati zdrave namirnice te poboljšati psihičko i fizičko zdravlje. Osim ovih usluga, potpuni sklad postiže se vježbanjem joge i prakticiranjem meditacije. Za one koji žele proširiti svoje znanje idealna je znanost o somatici. Somatika je znanost koja proučava tijelo i sve što je s njim povezano, tj. jedna od edukativnih metoda koja uči na koji način ujediniti tijelo i um. Prakticiranjem somatskih pokreta ljudski mozak resetira veze s mišićima i lokomotornim sustavom, uklanja se kronična živčana napetost i omogućuje liječenje mnogih bolesti mišićno-koštanog sustava. Metodom se postiže vraćanje prirodne pokretljivosti u bilo kojoj dobi. 

Za sve one koji gledaju šire, žele više i njeguju ljubav prema svom zdravlju i funkcioniranju organizma kao cjeline, centar 5 elemenata savršeno je mjesto za naučiti tehnike opuštanja, regeneracije i motivacije prema zdravom načinu života. 

 

 

Možda će vas i ovo zanimati