Tomislav Karamatić

Tomislav Karamatić
Tomislav Karamatić

Certificirani instruktor meditacije Chopra centra.

Više od 20 god. svoga života proveo sam u korporativnom krajoliku na odgovornim pozicijama, vjerujući da pomažem stvarati bolje organizacije i ljude te uspješne proizvode.

Meditacija je promijenila moj život ili bolje rečeno, pomogla da pronađem svoju istinsku prirodu,svoj pravi Ja koji je bio skriven ispod svih tih slojeva društvenih obrazaca i identiteta za koje se naš um veže.

Meditaciju, kao i plivanje, teško možemo naučiti iz knjige, uvijek je bolje uz učitelja.

Mogu reći da su me oblikovali razna učenja i učitelji, ali ipak za većinu znanja, autentičnost i redovitost u pristupu najzaslužniji su Dr. Deepak Chopra i Roger Garbriel uz čije sam vodstvo i završio za učitelja Meditacije iskonskog zvuka (Primordial sound meditation ili PSM u originalu). Također na svom putu stekao sam i diplomu životnog trenera (TT coaching) za koji vjerujem da mi odlično nadopunjuje moju viziju života i osobnog vodstva kroz njega.

Sada svoja znanja, iskustva i strast prema duhovnom vodstvu želim dijeliti sa svima vama jer kao što je veliki mudrac Yogi Bhajana rekao: „Ako želiš nešto naučiti, čitaj o tome. Ako želiš nešto razumjeti, piši o tome. Ako želiš postati majstor u nečemu, podučavaj o tome.”

Meditacija je vrijeme postojanja, bivanja, a ne samog djelovanja i to nam daje odgovor zašto se zovemo „ljudskim bićima“, a ne „ljudskim djelima“. Smatram da je u današnje vrijeme spoznaja o tome važnija nego ikada.